Een krant door en voor de kinderen van de Dr. Bosschool Utrecht

Waarom een schoolkrant een must-have is!

Een schoolkrant voor iedereen in en om de school

Een school heeft wel eens een boekje met daarin de laatste nieuwtjes, puzzels, foto’s van uitstapjes en leerlingen,... De ouderraad van de Dr. Bosschool in Nederland zocht naar een creatieve en originele uitgave en kwam zo tot een schoolblad in krantenformaat.

De ouderraad en de kinderen stellen per seizoen een schoolkrant samen. Deze krant is opgemaakt in de seizoenskleuren en staat in het teken van de thema’s waar de school op dat moment mee bezig is.

De ouderraad en de kinderen van de Dr. Bosschool stellen per seizoen een schoolkrant samen - Genscom

De kinderredactieraad aan het woord

De krant is volledig afgestemd op de kinderen. Er werd een kinderraad samengesteld die de inhoud van de krant mee bepaalt. De kinderen verzamelen ideeën, schrijven stukjes tekst en sturen raadsels of tekeningen in. Op die manier wordt een krant een interessant communicatiemiddel voor kinderen. Het resultaat? Een kleurrijke seizoenskrant met speelse accenten, maar die toch de uitstraling van een krant behoudt.

De kinderen verzamelen zelf ideeën en artikel voor de schoolkrant - Genscom

Een hoofding per seizoen en een uitgebreide iconendatabank

Zoals de seizoenen wisselen, wisselt ook de lay-out van iedere editie. Zo is de hoofding telkens opgemaakt in de sfeer van het seizoen. Iedere editie staat in het teken van de thema’s waar de school op dat moment mee bezig is. 

Daarnaast heeft de Dr. Bosschool een uitgebreide databank met icoontjes die ze kunnen gebruiken: van zomer-tot sporticoontjes, van kerst- tot paasiconen. Elke krant kan zo worden opgefleurd met  afbeeldingen in de door hen gewenste kleur.

De schoolkrant wordt telkens opgemaakt in de sfeer van het seizoen - Genscom